Solliciteer nu

Asset Coördinator Utilities

Citribel NV produceert sinds 100 jaar citroenzuur op de site van Tienen en is één van de grootste citroenzuurproducenten ter wereld. Citroenzuur wordt gebruikt als smaakversterker, antioxidant, stabilisator en bindmiddel in voedselbereidingen en andere toepassingen. De site combineert verschillende productie-eenheden en heeft een heel uitgebreid machinepark. Het bedrijf stelt een 350-tal medewerkers tewerk.

De afdeling Utilities zorgt voor de goede technische werking van de installaties van Utilities door het organiseren, coördineren en opvolgen van onderhoudsinterventies. De Asset Coördinator Utilities rapporteert rechtstreeks aan de Utilities Manager.

Voornaamste taken & opdrachten:

 • Veiligheidscoördinator van de afdeling: respecteren van de wetgeving inzake algemene bedrijfsregels/veiligheid, kwaliteit, gezondheid, energie, milieu. M.a.w. stimuleren en verhogen van het veiligheidsbewustzijn van de afdeling, toezien op het naleven van veiligheidsinstructies, rapporteren van incidenten, uitvoeren van risicoanalyses, geven van toolboxen, …
 • Operationele opvolging. Dit houdt in: het optimaliseren van de betrouwbaarheid van installaties, opmaken van weekplanning voor productie en externen, notificaties en werkorders aanmaken, evalueren en aanpassen van preventieve onderhoudsplannen, opvolgen van het maintenance budget. Meewerken aan de energietransistie door verbeteringsvoorstellen technisch te onderzoeken/valideren.
 • Instaan voor de interventiecoördinatie van technische werken. Dit houdt in het uitvoeren van voorafgaande risicoanalyses, opstellen van beveiligingsdocumenten en afleveren van de nodige werkvergunningen, werkvergunningen controleren en bekrachtigen, root cause analyses uitvoeren en opvolgen van de kwaliteit van de uitgevoerde werken.
 • Zorgen voor een goed verloop van de geplande werken bij Utilities, deze begeleiden, werkvergunningen in orde maken, bezoekers en externe contractoren begeleiden.
 • Voorbereiden en coördineren van tussentijdse productiestops en jaarlijkse geplande shut downs.
 • Optimaliseren van de betrouwbaarheid van productie-installaties, m.a.w. analyseren van oorzaken van defecten en het bepalen van de juiste acties om defecten te elimineren.

Uw profiel:

 • Je beschikt over een masterdiploma in een technische richting (energietechnologie, hernieuwbare energietechnologie) of gelijkgesteld door ervaring;
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een technische richting;
 • Je bent sociaal aangelegd en een vlotte communicator, je kan medewerkers coachen en motiveren;
 • Je bent organisatorisch sterk onderlegd en je bent in staat om op een zelfstandige manier de nodige prioriteiten te bepalen;
 • Je bent uitermate veiligheidsbewust en kan dit overbrengen op medewerkers en collega’s;
 • Je bent bereid om in te stappen in de permanentieregeling van de afdeling (beurtrol),
 • Je hebt een goede kennis van MS-Office (voornamelijk Word & Excel), zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Engels.

Ons aanbod: 

Filevrij werken in een bedrijf met aandacht voor milieu, veiligheid en innovatie.  Een correct salaris aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering met ambulante kosten en tandzorgen, groepsverzekering, wachtpolis, eindejaarspremie, winkelkortingen,  etc.  Glijdende uren (starten tussen 7u30 en 9u), werken in een bedrijf met aandacht voor teambuildings & ontspanningsmogelijkheden tijdens de pauze zoals ping-pong- & kickertafels….

Ons selectieproces

Stap 1
Klik op de vacature waar je interesse in hebt en solliciteer.
Stap 2
Jouw CV interesseert ons? Afhankelijk van de vacature nodigen we je uit voor een of meerdere gesprekken en/of een test.
Stap 3
Je krijgt een jobaanbod.
Stap 4
Een geweldige nieuwe start bij het team van Citribel!

Solliciteer hier voor: Asset Coördinator Utilities